Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
  • € 5,00
  • € 10,00
  • € 15,00
  • € 20,00
  • € 50,00
€ 
15 September 2023

Col-Week

Dinsdag 15 september

Reis je met de bus dan verzamelen we om 21:30u op Sportpark Vierhoeven voor vertrek naar Aubignan. Om 22:30u zullen de bussen vertrekken naar Frankrijk.

Woensdag 16 september

Woensdag 16 september komen de bussen tussen 13:00u en 14:00u aan op onze accommodatie in Aubignan. We ontvangen de bussen met alle ColSensation-gangers die al aanwezig zijn op het park.

De betaling van de extra nachten dient voldaan te worden aan de receptie van het park.

Briefings 

In voorbereiding op de actiedag zijn er op woensdag verschillende briefings voor onder andere de motards en de deelnemers en motards van de MTB0-route

Ontspanning en diner

Na de lange en gezellige reis, is het even tijd om te ontspannen. Om 19:00u staat vervolgens het diner klaar in de Col-tent.

Donderdag 17 september
ColOntbijt

Donderdag starten we om 8:30 uur gezamenlijk met het ColOntbijt in de Col-tent. We hebben koffie, thee, een stokbroodje en een versgebakken eitje voor je klaarstaan.

Briefings

Donderdag staat in het teken van de voorbereiding op de actiedag. Vanaf 9 uur hebben we in de Coltent briefings voor de verschillende groepen vrijwilligers, zoals het medisch team, de postverantwoordelijken, top-vrijwilligers en de algemene vrijwilligersbriefing

Inleveren deelnemerstassen

Deze dag kan je ook je deelnemerstas inleveren bij in de Col-tent. Wij zorgen vervolgens dat jouw deelnemerstas de volgende dag op de top aanwezig is. In de tas kan je kleding doen voor het afdalen, regenkleding en wat te eten en te drinken.

Laden van de fietsen

Ben je ingedeeld in één van de eerste bussen op de actiedag, dan laden we je fiets al op donderdag. De lijsten met bus-indelingen zijn vanaf woensdagavond beschikbaar bij de infocorner.

Algemene briefing

Eind van de middag houden we een algemene briefing voor alle Col-gangers bij de Col-tent. Hier krijg je de laatste informatie over de actiedag, de laatste weersvoorspellingen en staan we ook stil bij ons doel, waar we het allemaal voor doen. We sluiten de briefing af met de groepsfoto in ColSensation-tenue.

Diner

’s Avonds staat het diner klaar, een uitgebreid pastabuffet, in de Col-tent. De donderdag sluiten we vroeg af, om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag. De Col-tent sluit om 22:00u. We vragen iedereen vanaf dan ook rustig te zijn op het park, zodat iedereen zichzelf goed kan voorbereiden op de volgende dag.

De actiedag!

We starten de beklimmingen in het dorp Bedoín.
Er zijn twee verschillende mogelijkheden om bij de start te komen:

We delen elke deelnemer standaard in voor het busvervoer naar Bedoín;
Je fietst zelf met de georganiseerde groep naar Bédoin.

Het uiteindelijke startschema met de vertrektijden wordt op woensdagavond gepubliceerd bij de infocorner in de Col-tent.

Hardlopend/Wandelend

Na je beklimming kan je met het “(T)op en neertje” terug naar Reynard. Vanaf daar word je vervolgens met de grote touringcar terug naar het park gebracht.

Op de fiets

We gaan ervan uit dat iedereen zelf afdaalt naar het park in Aubignan. Mocht je daar niet toe in staat zijn, meld je dan op de top bij iemand van de organisatie. Je kunt dan (met fiets) met het “(T)op en neertje” terug naar Reynard en van daaruit met de touringcar mee. Kinderen mogen niet afdalen en gaan met het pendelbusje naar beneden.

Combinatie van lopen en fietsen

Als loper start je in Bédoin. Je wordt met het “(T)op en neertje” van de top teruggebracht naar Reynard. Daar staat je fiets klaar, waarmee je dan je afdaling kunt voltooien. Vanaf daar kun je beginnen aan de klim per fiets.

Mountainbikers

De routeinformatie is reeds bekend bij de mountainbikers. LET OP!! Op het MTB-pad is alleen sporadisch ondersteuning aanwezig door motards met het nodige reparatiemateriaal en eten en drinken.

Cinglé

Voor de Cinglé-rijders geldt dat de eerste beklimming start vanuit Bédoin. Je zult in dat geval in de eerste pendelbus worden ingedeeld, zodat je genoeg tijd hebt om de cinglé te rijden. Je Cingle-kaart moet je zelf aanvragen bij de Club des Cingles du Mont Ventoux. Wil je een Cinglé kaart laten afstempelen, dan kan dit op de volgende locaties:

Top Mont Ventoux:      Winkeltje (stempelautomaat);
Bédoin:                         Lokale middenstand (niet bij de fietsenwinkel)
Malaucène:                   Bakker (aan start beklimming);
Sault:                            VVV-kantoor.
Bergposten

Op de route vanaf Bedoin zijn door de organisatie bergposten ingericht. Naast een bemoedigd schouderklopje vind je hier ook water, bananen en krentenbollen. Zorg altijd dat je zelf voldoende eten en drinken bij je hebt als je aan de beklimming begint. Hetgeen aangeboden wordt door de organisatie in aanvullend. Op de kant van Sault en Malaucène zijn enkel mobiele posten.