Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
  • € 5,00
  • € 10,00
  • € 15,00
  • € 20,00
  • € 50,00
€ 
16 September 2022

ColSensation wordt verplaatst

De 9e editie van ColSensation wordt verplaatst naar 17 september 2021.

Als organisatie hebben we de laatste weken de ontwikkelingen rondom het coronavirus goed in de gaten gehouden. Inmiddels zijn de nodige versoepelingen aangekondigd en lijkt het erop dat we stapje voor stapje meer ruimte en mogelijkheden krijgen om ons leven weer op te pakken. Het zal echter nooit zijn, zoals voor Corona. Er zijn ook nog veel onzekerheden. Krijgen we het virus voldoende onder controle? Hoe ziet ons (bedrijfs-)leven er straks uit? Hoe ziet een anderhalve-meter-samenleving eruit? En…wat betekent dat dan voor ons evenement ColSensation?

We nemen je even mee naar een flash-back van een eerdere editie; je herkent het vast als je al een keer mee bent geweest…..

“Ging je mee met de bus? Dan begon ColSensation voor jou op dinsdag. Met gezonde spanning afscheid nemen van de thuisblijvers bij Vierhoeven en dan met z’n allen de bus in. Een flinke rit van zo’n 14 uur over de landsgrenzen van België en Frankrijk. Aangekomen op het park werd je op woensdag opgevangen door vele Colgangers die al op eigen gelegenheid naar Frankrijk waren afgereisd. Na een warm weerzien en de nodige omhelzingen, schoof je aan in de rij in de Coltent voor het ophalen van de sleutels van je huisje. Na kennismaking met je “huisgenoten” ging je weer terug naar de tent, waar inmiddels de Colborrel geopend was. Genietend van het zonnetje proostten jullie gezamenlijk op gezellige dagen en een goede afloop. ’s Avonds sloot je aan in de rij van het buffet voor een overheerlijke maaltijd. Even een plekje zoeken tussen alle andere Colgangers aan een van de lange tafels. Donderdag eind van de dag was het tijd voor de grote briefing. In je ColSensationshirt verzamelde je met alle andere deelnemers, vrijwilligers en supporters voor de briefing. Een heel indrukwekkend en emotioneel moment. Degene naast je sloeg even haar arm om je schouder. Je was er voor elkaar… Daarna was het tijd voor de groepsfoto. Schouder aan schouder, ruim 400 man op 1 foto, het vergde even wat passen en meten, maar dan had je ook wat ;). Dan is het vrijdag, samen in de bus naar het startpunt van de beklimming. Op de bergposten werden krentenbollen en bananen uitgedeeld, vrijwilligers stonden klaar voor een bemoedigend schouderklopje. Bij Reynard viel je de met jou meegereisde supporters in de armen…zo fijn om ze te zien! Dan het laatste stuk naar de top. Op de top wachtte je een welkomstcomité. Traditiegetrouw een knuffel van een van de dames van het KWF en natuurlijk van mededeelnemers en supporters. Je had het gehaald! Onderweg terug in de bus naar het park was de stemming gelaten. Bij terugkomst gauw douchen en toen was het de hoogste tijd om te proosten! De dag werd afgesloten met een BBQ en feestavond. Ondanks alle inspanningen gingen de voetjes van de vloer! Zaterdagochtend (eigenlijk net iets te vroeg) was het weer tijd om in te stappen in de bus voor de terugreis naar Nederland.”

Bovenstaande beleving is moeilijk voor te stellen in de huidige tijd en met de kennis van nu. ColSensation is veel meer dan alleen het beklimmen van de Mont Ventoux. ColSensation is ook het gezamenlijk toewerken naar de dag van de beklimming. Evenementen en activiteiten organiseren om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen. Samen beleven in de dagen voorafgaand aan de beklimming, de saamhorigheid op de dag zelf en de ontlading op de top en tijdens het feest ‘s avonds.

Ons realiserend dat dit de ultieme ColSensation-beleving is, zijn wij tot de conclusie gekomen dat we dit jaar deze beleving onmogelijk kunnen creëren. Een beleving die past bij ColSensation, een beleving die past bij #samensterk.

We hebben dan ook de keuze moeten maken om de 9e editie van ColSensation dit jaar niet door te laten gaan en deze te verplaatsen naar 17 september 2021. Een besluit dat we hebben genomen met pijn in ons hart, maar we hebben dit besloten uit liefde voor ons zo dierbare evenement ColSensation.

Onze belangrijkste overwegingen

Onze belangrijkste overwegingen om het evenement te verplaatsen zijn als volgt:

Verantwoordelijkheid
Als organisatie hebben we een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen voor de financiële en praktische zaken van het evenement, maar we voelen met name een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid en het welzijn van onze deelnemers, vrijwilligers en supporters die met ons mee gaan naar Frankrijk.
Wij vinden het belangrijk dat we iedereen een plek kunnen geven om deel te nemen aan ColSensation zodanig dat er geen onnodige (gezondheids-)risico’s worden gelopen door wie dan ook. Op dit moment hebben we die zekerheid niet en dat verandert naar verwachting komende maanden ook niet zodanig dat we een veilige organisatie kunnen garanderen.

Saamhorigheid
ColSensation staat voor saamhorigheid. Met de kennis van nu kunnen we het evenement niet organiseren zoals we dat graag zouden willen. Samen de bus opwachten bij aankomst, een arm om iemands schouder tijdens de briefing, samen aan het Col-ontbijt, schouder aan schouder op de groepsfoto, proosten en feesten in de tent, een knuffel op de top van de Mont Ventoux. Saamhorigheid staat voorop en dat kunnen we niet vormgeven op anderhalve meter afstand.

Praktische zaken
Om dit te organiseren hebben we een vergunning nodig en een evenementenverzekering. Beide documenten hebben we nog niet. Met name een evenementenverzekering afsluiten in de huidige tijd is vrijwel onmogelijk. Daarnaast zijn er andere praktische uitdagingen te bedenken met inachtneming van anderhalve meter, zoals busvervoer, samenkomsten met meer dan 300 personen in een tent, indeling van huisjes. Ten slotte bestaat er een reëel risico dat de Franse autoriteiten ingrijpen als we daar met een grote groep aanwezig zijn.


Donatiegelden

Hoewel ons evenement ColSensation dit jaar niet doorgaat, moet het onderzoek naar de genezing en behandeling van kanker wel doorgaan. Dat is ontzettend belangrijk! Nog steeds worden we dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van kanker. Daarom hebben we als organisatie besloten om dit jaar alvast een deel van de reeds opgehaalde donatiegelden af te storten aan de goede doelen van ColSensation. Deze donatiegelden worden evenredig over de geadopteerde onderzoeksprojecten van KWF verdeeld. Zo kan het o zo belangrijke onderzoek doorgaan om kanker te laten verworden tot een chronische ziekte.

Deze afstorting verandert niets aan de totale donatiestand op 17 september 2021 of aan de individuele donatiestanden van deelnemers; we storten de totaalopbrengst van de negende editie gewoon in 2 delen af.


Wat betekent de verplaatsing van de 9e editie van ColSensation concreet?

De 9e editie van ColSensation gaat dus plaats vinden op 17 september 2021. Deelnemers die ingeschreven staan voor de 9e editie, blijven ingeschreven, mits zij zelf aangeven uit te willen schrijven. Het donatiebedrag blijft staan en de donatiemodule op de website blijft geopend. Er kan dus volop doorgegaan worden met het inzamelen van donatiegelden (alhoewel we ons kunnen voorstellen dat deelnemers even een pauze inlassen).

Inschrijvingen
De huidige inschrijvingen voor de 9e editie van ColSensation blijven gehandhaafd. Dit geldt ook voor het reeds betaalde inschrijfgeld. Facturen voor reis- en verblijfskosten worden in het voorjaar van 2021 verstuurd. Nieuwe inschrijvingen zijn vooralsnog niet mogelijk (we zaten immers ‘vol’).

Uitschrijven
We kunnen ons voorstellen dat je er misschien toch voor kiest je uit te schrijven. Daarvoor kan je tot uiterlijk 15 juni het uitschrijfformulier op de website invullen. Bij uitschrijving krijg je de keuze of je je inschrijfgeld teruggestort wilt krijgen of dat je dit als donatie beschikbaar stelt. Je reeds opgehaalde donatiegelden blijven in lijn met het reglement staan. Deze donatiegelden worden eind 2020 afgestort aan KWF en regionale kankergerelateerde doelen.

Donaties
Als organisatie kiezen we ervoor om dit jaar al wel vast een deel van de reeds opgehaalde donatiegelden af te storten aan KWF Kankerbestrijding ten behoeve van de onderzoeksprojecten die wij geadopteerd hebben. Concreet betekent dit dat we 75% van de donatiestand per 18 september 2020 afstorten aan KWF. Deze worden 50-50 verdeeld over de 2 onderzoeksprojecten. Deze afstorting verandert niets aan de totale donatiestand op 17 september 2021 of aan de individuele donatiestanden van deelnemers; we storten alleen een deel van de opgehaalde donatiegelden reeds af aan de goede doelen zodat de onderzoeken ook geen onnodige vertraging oplopen.

Accommodatie
De organisatie heeft het park in Aubignan op de hoogte gesteld dat wij onze 9e editie verplaatsen. Onze reservering is omgezet naar volgend jaar voor de week van 17 september 2021. Heb je zelf een accommodatie geboekt, dan moet je zelf contact opnemen met het park of de verhuurder waar je geboekt hebt. Leg de situatie goed uit en bespreek eventueel de mogelijkheid voor het verplaatsen van je boeking naar volgend jaar. Wij hebben als organisatie helaas geen invloed op de wijze van afwikkeling van de annulering of verplaatsing van jouw individuele boeking.

Geplande bijeenkomsten
Alle geplande bijeenkomsten van dit jaar, zoals Col Cafe’s, passessies, etc gaan niet door.


Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht toch nog vragen hebt naar aanleiding van dit besluit. Stel je vragen via info@colsensation.nl en we proberen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. De meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden zullen we terug laten komen op de website.Deel dit artikel