fbpx
Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
  • € 5,00
  • € 10,00
  • € 15,00
  • € 20,00
  • € 50,00
€ 
20 September 2024

Colsensation en Mountainbiken

Ook dit jaar zullen weer diverse deelnemers proberen de Mont Ventoux te beklimmen via de vele bospaden die we op de flanken van deze legendarische berg vinden. De eerste jaren van ColSensation was er een enkeling die via de oude route Forrestière de berg beklom.
Vorig jaar zijn 3 MTB routes verkend, uitgezet en vastgelegd. 2 routes via Bedoin en 1 route via Malaucene. Als resultaat hadden we meteen 20 deelnemers die het bos wilden beproeven. 3 helden is het toen gelukt om 3x door het bos boven te komen.

Vorig jaar is gebleken dat het rijden van 3 maal een route door het bos niet uitvoerbaar is binnen het tijdvenster van ColSensation. Daarom is route 2 (via Malaucene) dit jaat uit het programma genomen.

Dit jaar bieden we 2 MTB routes aan. Beide routes starten in Bedoin.
De deelnemers welke 1x naar boven gaan rijden route 1. De deelnemers die 2x naar boven gaan vertrekken eerder op de dag en rijden eerst route 3 en daarna route 1. Beide routes kruisen elkaar ongeveer 10 km onder de top.

Op dit moment hebben zich al 12 MTB’ers gemeld die 1 of 2 x de berg op gaan. 
Daarbij hebben sommigen hiervoor ook al hun inschrijving aangekondigd. Ook de 2 motards die op een off-road motor de bospaden bewaken hebben zich weer gemeld. 2017 belooft weer een mooi jaar te worden voor de mountainbikers.

Is de beklimming op de normale weg al een unieke ervaring.
De combinatie van bos, rotsen en schitterende vergezichten maakt de beleving extra intens.

GPS bestanden zijn beschikbaar op onze site.
(zie https://www.colsensation.nl/faq/mtb-routes-colsensation/ )
Tot ziens in het bos !!!

Deel dit artikel