Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
  • € 5,00
  • € 10,00
  • € 15,00
  • € 20,00
  • € 50,00
€ 
15 September 2023

Col komt naar je toe!

Helaas kunnen we dit jaar niet afreizen naar Frankrijk voor de 9e editie van ColSensation. We willen de dag van het evenement echter niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 18 september halen we daarom de Col naar Roosendaal! We organiseren op een aantal plaatsen in Roosendaal activiteiten die gelinkt zijn aan bijzondere momenten tijdens ColSensation en de posten op de berg. Zo creëren we samen (alsnog) de ColSensation-vibe!

Wil je meedoen met (een van) de activiteiten, meld je dan voor 12 september aan via dit inschrijfformulier. Je kunt deelnemen aan de activiteiten in groepjes van 4 personen. De precieze locaties van de activiteiten maken we later bekend!

Hopelijk zien we je op 18 september!

Organisatie ColSensation
Bas, Guyot, Lisanne, Lotte, Maartje, Stefan, Teun

Activiteiten op 18 september 2020

Start – Opstart van de dag (5.00-6.00 uur)
De echte vroege vogels kunnen ons via facebook volgen voor de opstart van de dag. Ook tijdens deze dag moeten de posten voorzien worden van de nodige bevoorrading. Daarnaast doen we onze traditionele kickoff van de dag…maar dan net een beetje anders 😉

Post 1 – Het Beruchte Bos (6.30-8.30 uur)
Je bent vertrokken. De eerste kilometers zijn vals plat. Gezellig kletsend met de mensen om je heen fiets of loop je richting de Mont Ventoux. Na zo’n 5 kilometer draai je met een scherpe bocht omhoog…het bos in. Hier merk je wat het betekent om te fietsen of lopen op een berg met een stijgingspercentage van 9%-11%…een fijne binnenkomer!
Activiteit > PowerWalk.
Een stevige wandeling door het bos, geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen. Een totale workout waarbij je ook nog geniet van de natuur om je heen en de gezelligheid in de groep…net als bij ColSensation 😉

Post 2 – De Stijle Haarspeldbocht (9.30-11.30 uur)
Het eerste deel van het bos is het gedeelte met de 7 bochten. Je kunt hier moeilijk vooruitkijken en de weg lijkt eindeloos door te gaan. Soms lijkt de weg even iets minder steil…een hele verademing. In dit gedeelte van het bos zit een steile haarspeldbocht in. Onze vrijwilligers staan hier strategisch opgesteld om je te waarschuwen voor eventueel tegemoetkomend verkeer.
Activiteit > Beklimming van de berg – de steile haarspeldbocht.
In groepjes van 4 ga je de uitdaging aan! Je beklimt de “berg” op een fiets zonder versnellingen, met ballast of te voet met een rugzak met ballast. Voor het “fun-element” krijg je nog een extra “handicap” mee na het trekken van een lootje

Post 3 – De Rust Bij Reynard (12.00-14.00 uur)
De weg in dit gedeelte van het wordt weer iets breder en het landschap opent zich wat. De klim wordt er helaas niet minder steil op ;). Ook op dit gedeelte klim je gemiddeld tussen de 8,5% en 10,5%. Na km 14 wordt het bos wat dunner en de klim wat lichter. Chalet Reynard verschijnt (eindelijk) op km 15. De laatste 200 meter naar het Chalet gaat moeiteloos….voor je gevoel. Bij post 3 kan je je even opladen. Even wat koolhydraten aanvullen, zorgen dat je genoeg brandstof hebt voordat je weer verder gaat.
Activiteit > De Col-lunch.
Tijdens ColSensation hebben we altijd het Col-ontbijt. Tijdens deze speciale editie hebben we de Col-lunch. Hoe dit er precies uit gaat zien, houden we nog even voor ons. Maar zoals je van ons gewend bent, wordt ook dit een activiteit met impact.

Post 4 – Het Indrukwekkende maanlandschap (14.30-15.30 uur)
Vanaf nu gaat het stijgingspercentage weer langzaam omhoog. Na enkele bochten begint hier het beroemde (en beruchte) maanlandschap. De weerselementen hebben hier vrij spel. Regen en wind kunnen de klim ineens een stuk zwaarder maken. Met een beetje geluk schijnt de zon. Kijk ook eens opzij, naar dat adembenemende uitzicht. Hier is het zwaar, hier bedenk je nog maar eens waarom je aan die beklimming begonnen bent. Voor wie je het doet, die dierbare die bezig is aan zijn of haar overlevingstocht. Degene die heeft gewonnen…en degene die heeft verloren… Het doet ons beseffen “Hoe groot de kleine dingen zijn”
Activiteit > De Briefing.
In een intiem samenzijn op een mooie locatie in Roosendaal staan we stil bij waar we het allemaal voor doen. Onder muzikale begeleiding staan we stil bij de impact van kanker, hebben aandacht voor de doelen die we ondersteunen en vieren het leven.

Post 5 – De Waanzinnige Top! (16.00-19.00 uur)
Vlak voor de laatste bocht zitten enkele vrijwilligers. Ze laten de top alvast weten dat je eraan komt en geven je de laatste aanmoedigingen…Je weet…je hebt nog een hele stijle bocht te gaan…nog enkele tientallen meters.
Vanaf de top hoor je Guyot met de megafoon deelnemers omhoog schreeuwen. Het geeft je kracht…een oranje ColSensation-delegatie staat klaar voor je…ze hebben je gezien…ze weten dat je eraan komt… De laatste meters doen pijn, maar met een grote glimlach van euforie en tranen vanwege het besef dat degene voor wie je dit doet er misschien niet meer is, leg je de laatste meters af. Je hoort je naam, je wordt omhoog geschreeuwd. Met open armen word je ontvangen. Je hebt het gedaan! Je hebt een TOP-prestatie geleverd!
Activiteit > Ontvangst op de top.
Je wordt binnengehaald zoals dat alleen bij ColSensation kan. Met megafoon, aangemoedigd door onze vrijwilligers. En na je ontvangst heb je natuurlijk een drankje verdiend. Dan is het tijd voor een “borrel” om te proosten op deze geweldige dag.

Deel dit artikel