Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
 • € 5,00
 • € 10,00
 • € 15,00
 • € 20,00
 • € 50,00
€ 
16 September 2022

Informatieboekje

ColSensation 2022

De informatie op deze pagina wordt in de weken voorafgaand aan ColSensation 2022 geactualiseerd!

 

Contactnummer medisch team gewijzigd

Het contactnummer voor het medisch team is gewijzigd. Het medisch team is op de actiedag bereikbaar via Raymond Arnold (huisarts) > +31 6 53512660 Noteer dit nummer in je telefoon!

14.00-15.45 uur inleveren deelnemerstassen bij het zwembadhuis

Vanwege de weersomstandigheden is de locatie gewijzigd! Voorheen Col-tent, nu zwembadhuis

 

Starttijd fietsgroep vertrek vanaf park gewijzigd naar vrijdagochtend 5.00 uur

 

 

Snel naar

Belangrijke contactgegevens

Noodnummers

 • Algemeen alarmnummer: 112
 • Ambulance (SAMU): 15
 • Brandweer (POMPIER): 18

(deze gegevens staan ook achterop je rugnummer)

Organisatie
Stefan van Tiggelhoven: +31 6 12405890
Debbie van Hooijdonk: +31 6 21558529

Medisch Team

Raymond Arnold (huisarts): +31 6 53512660

Actuele informatie

 • Facebook: facebook.com/ColSensation
 • Instagram: instagram.com/ColSensation
 • Hospitality Corner ColSensation op de accommodatie in Aubignan

Adres accommodatie

Vacancéole – Résidence Les Demeures du Ventoux
Avenue Majoral Jouve, 84810 Aubignan, France
Tel: +33 4 90 36 10 83

Heb je tijdelijk geen bereik. Raak niet in paniek. Blijf proberen en meld je bij één van de vrijwilligers, zij zullen je verder helpen.

Coronamaatregelen

Deze informatie wordt tzt bijgewerkt op basis van de dan geldende richtlijnen in Frankrijk

De reis naar Frankrijk

Voor de reis naar Frankrijk (en dus ook verplicht bij busreis) geldt dat je een coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC) via CoronaCheck App moet hebben (het gele boekje wordt niet overal geaccepteerd), waarbij je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

 • Je bent gevaccineerd (7 dagen of langer geleden 2 vaccinaties met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield) of minimaal 4 weken geleden (28 dagen geleden) met Janssen-vaccin.
 • Je bent hersteld van COVID-19 en je hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. Je geldt dan als volledig gevaccineerd.
 • Je bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat je hersteld bent aan de hand van een positieve PCR-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
 • Als je niet (volledig) bent gevaccineerd moet je een negatieve PCR- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek naar Frankrijk (gerekend vanaf het moment van afname).
 • Deze voorwaarden gelden vanaf de leeftijd van 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden.

Daarnaast moet iedereen die Frankrijk inreist een getekende erewoordverklaring kunnen overhandigen. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Aankomst op het park

Bij aankomst op het park is een Pass Sanitaire / Coronabewijs verplicht. Deze wordt eenmalig gecheckt bij aankomst op het park. Voor de Pass Sanitaire kan je ook de Corona Check App gebruiken. De voorwaarden voor toegang tot het vakantiepark lijken op bovenstaande voorwaarden, maar er zijn een paar verschillen:

 • Je bent gevaccineerd (7 dagen of langer geleden 2 vaccinaties met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield) of minimaal 4 weken geleden (28 dagen geleden) met Janssen-vaccin.
 • Je bent hersteld van COVID-19 en je hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. Je geldt dan als volledig gevaccineerd.
 • Je bent besmet geweest met COVID-19 en kunt bewijzen dat je hersteld bent aan de hand van een positieve PCR-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven.
 • Als je niet (volledig) bent gevaccineerd moet je een negatieve PCR- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst op het park (gerekend vanaf het moment van afname).
 • Deze voorwaarden gelden vanaf de leeftijd van 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar hebben geen Pass Sanitaire nodig voor toegang tot het park.

Verblijf op het park

Zoals aangegeven wordt de Pass Sanitaire eenmalig gecontroleerd bij aankomst op het park.

Mondkapjes
Op het park geldt daarnaast een mondkapjesplicht voor algemene binnenruimtes, zoals het zwembadhuis en ook de ColSensation-tent. In de tent geldt: een mondkapje op als je rondloopt. Hij mag af als je gaat zitten of eten. Op het terras rondom de tent hoeft het mondkapje niet gedragen te worden, maar houd wel afstand en respecteer de ander.

Dineren op woensdag en donderdag
Het dineren op woensdag en donderdag zal gedaan worden in 2 shifts. De shifts worden ingedeeld op basis van huisjesnummers. Zit je op dag 1 in de vroege shift, dan zit je op dag 2 in de late shift (en andersom). De tijden van de shifts maken we later bekend. Voor de rij in de tent voor het buffet geldt mondkapje op en een meter afstand bewaren. Je mag je eten natuurlijk ook eventueel bij je huisje opeten. Zie meer info bij “Alles over eten en drinken”.

Borrelen op woensdag en donderdag
Op woensdag en donderdag is er ’s middags en ’s avonds na het eten gelegenheid om te borrelen bij de Col-tent. In de tent zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Buiten op het terras zijn zit- en staanplaatsen. Er is een binnen- en “buiten”bar, zodat we de drukte rondom de bar beter kunnen beheersen. Houd in de rij afstand tot elkaar. Sta je binnen in de rij, zet dan je mondkapje op.

Briefing op donderdag
Op donderdagmiddag hebben we traditiegetrouw onze grote briefing buiten de tent. Zo ook dit jaar. We zorgen in de opzet van het terrein dat er voldoende afstand gehouden kan worden en vragen iedereen om dat ook te respecteren. Vind je het prettig, dan staat het je natuurlijk vrij ook hier een mondkapje te dragen.

Vrijdag – Actiedag

Voor de actiedag geldt dat iedereen in bezit moet zijn van een geldige Pass Sanitaire / Coronabewijs. Deze wordt door de organisatie gecontroleerd bij het startpunt vlak buiten Bedoin. Elke deelnemer is verplicht hier langs te komen, ook als je start op eigen gelegenheid. Dit betekent dat je op vrijdag dus kunt aantonen dat je voldoet aan onderstaande voorwaarden. In het kort

 • Je bent gevaccineerd, of
 • Je kunt aantonen dat je hersteld bent, of
 • Je kunt een negatieve PCR- of Antigeentest van maximaal 72 uur oud (vanaf moment van afname) overhandigen (NB: dit betekent dus dat je tussendoor moet testen in Frankrijk, zie ook kopje “testen”)
 • Deze voorwaarden gelden vanaf de leeftijd van 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar hebben geen Pass Sanitaire nodig op de actiedag.

Je moet altijd kunnen laten zien (aan ons, maar eventueel ook aan de Franse autoriteiten). Neem daarom op de actiedag je telefoon en ID-bewijs mee.

Mondkapjes
In de bussen van en naar het park en pendelbusjes op de berg geldt op de actiedag een mondkapjesplicht. Ook voor de aanwezige restaurants (Reynard en vlak onder top) geldt dat een mondkapje binnen verplicht is.

Afstand houden op de posten
Respecteer op de posten een meter afstand tot de mensen om je heen. Onze vrijwilligers kunnen je verzoeken om niet te lang op de post te blijven als het te druk wordt.

Aanwezigheid op de top
We begrijpen dat de top van de Mont Ventoux een magische plek is, waar je het liefst de hele dag wilt verblijven. Ook hier moeten we echter zorgen dat de situatie veilig en verantwoord blijft. Dit betekent dat we de tijd die je op de top mag doorbrengen beperken tot 15 minuten. daarna wordt je verzocht af te dalen richting het restaurant onder de top, mee te gaan met het pendelbusje of af te dalen met de fiets naar Reynard.

BBQ en bekendmaking eindbedrag
De BBQ begint dit jaar al om 18.00u. De vrijwilligers zullen aanwijzingen geven voor het vormen van de rijen. Volg deze aanwijzigen op. Houd in de rijen afstand tot de mensen om je heen.

Om 21.30 uur zullen we beginnen met de bekendmaking van het eindbedrag. Dit zal op het terrein buiten de tent plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen helaas dit jaar geen groots feest waar volop gedanst kan worden tot in de late uurtjes. De bekendmaking van het eindbedrag doen we in de vorm van een feestelijk, col-lectief proostmoment. Daarna is er natuurlijk nog gelegenheid tot het drinken van een drankje en volop nagenieten van de dag!

Terugreis naar Nederland

Voor de terugreis naar Nederland (dus ook verplicht voor de busreis) moet je weer een geldig coronabewijs hebben. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden

 • Je bent gevaccineerd, of
 • Je kunt aantonen dat je hersteld bent, of
 • Je kunt een negatieve PCR- van maximaal 48 uur oud of Antigeentest van maximaal 24 uur oud (vanaf moment van afname) overhandigen
 • Deze voorwaarden gelden vanaf de leeftijd van 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet getest te worden

Testen
Voor degenen die op vrijdag voor deelname aan het evenement en/of op zaterdag voor de terugreis naar Nederland een geldig testbewijs moeten overhandigen, geldt dat zij op donderdagmiddag een test moeten gaan doen in Carpentras (dichtstbijzijnde testlocatie).
Omdat de uitslag van een PCR-test te lang op zich laat wachten voor de actiedag op vrijdag zal dit een Antigeentest zijn. Deze is echter niet meer geldig op zaterdag voor de terugreis naar Nederland.
Reis je op zaterdag terug naar Nederland, dan zal je op datzelfde moment op donderdag ook een PCR-test moeten doen. Deze is 48 uur geldig.
Kinderen tussen de 12 en 17 jaar hebben dus wel een geldig testbewijs nodig voor de terugreis naar Nederland!
Het staat je vrij op eigen gelegenheid de testlocatie te bezoeken. De organisatie faciliteert op donderdagmiddag ook (gezamenlijk) vervoer naar de testlocatie in Carpentras. De kosten (€25,- per test via aangegeven locatie) voor de testen zijn op eigen rekening.

Wat te doen bij klachten en/of een positieve test

Wanneer je tijdens de Col-week klachten krijgt, die passen bij corona, dan blijf je in je huisje. Informeer onze huisarts en laat je testen op corona bij een testlocatie (let op, dit is een andere testlocatie dan de locatie waar de test voor de actiedag gedaan kan worden). Bij een positieve testuitslag blijf je in quarantaine in je huisje. Na 5 dagen laat je je opnieuw testen. Als de test dan negatief is, mag je uit quarantaine. Is de test positief dan blijf je in quarantaine tot de 10e dag.

Huisgenoten van een positief getest persoon hoeven niet in quarantaine als zij “beschermd” zijn. Dat wil zeggen; volledig gevaccineerd of je hebt het afgelopen half jaar corona gehad. Wel vragen we je om te testen met een sneltest.

Ben je huisgenoot van een positief getest persoon en ben je niet beschermd, dan ga je in quarantaine en laat je je op de 5e dag testen. Is de testuitslag negatief, dan mag je na 5 dagen uit quarantaine. Is de uitslag positief, dan blijf je in quarantaine tot de 10e dag.

Alles over veiligheid

Je hebt maandenlang getraind en je wilt kosten wat het kost de top halen. Dat begrijpen we als organisatie heel goed. Na de beklimming ben je euforisch en wil je misschien zo snel mogelijk weer naar beneden…ook daar kunnen we ons als organisatie best iets bij voorstellen…

We vinden het als organisatie echter nog veel belangrijker dat iedereen veilig boven komt en veilig weer beneden komt. Als organisatie vragen we daarom je aandacht voor de volgende zaken:

 • De weg waarop we fietsen en/of lopen is een openbare weg. Hier gelden de lokale verkeersregels. Blijf op je eigen weghelft, vooral ook in de afdaling.
 • Iedere fietser is verplicht een helm te dragen.
 • Iedere deelnemer is verplicht te starten in het shirt dat door de organisatie is verstrekt, zodat zij herkenbaar zijn voor de begeleiding op de berg.
 • In verband met de veiligheid is het niet toegestaan voor deelnemers onder de 16 jaar om zonder de vooraf aangegeven begeleiding op de fiets af te dalen (zie hiervoor de ingeleverde akkoordverklaring).
 • Houd rekening met je eigen veiligheid, maar ook met die van anderen door je daalsnelheid aan te passen. We adviseren dringend een maximale daalsnelheid van 45 km!
 • Mocht de berg afgesloten zijn op last van de Franse autoriteiten dan is dit ook voor onze veiligheid. De organisatie kan hiervoor niet verantwoordelijk gehouden worden. Mocht het evenement om deze reden afgelast worden, zullen de al geïncasseerde donaties alsnog gedoneerd worden. Deze kunnen niet teruggevorderd worden. Wanneer de organisatie het (ondanks adviezen van de lokale autoriteiten) niet verantwoord vindt om de beklimmingen doorgang te laten vinden, zal ColSensation op een andere manier worden voortgezet.
 • Fietsende deelnemers blijven aan de rechterzijde van de rijbaan. Ook in de afdaling!
 • Lopende deelnemers blijven rechts op de rijbaan ivm tegemoetkomend dalend verkeer in de bochten.
 • De vroege starters vertrekken in het donker. Bij vertrek in het donker is een voor- en achterlicht verplicht! Draag eventueel ook reflecterende kleding tijdens het fietsen en lopen. De berg is aardedonker.
 • Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken bij de posten!
 • Laat je eigendommen niet onbeheerd achter: de organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade ten gevolge van diefstal. Zet fietsen op slot of breng ze onder de hoede van bekenden/familie.
 • Zie je een onveilige situatie, meld dit dan bij de organisatie.
 • Het is geen wedstrijd: samen maken we er een mooi evenement van en laten we proberen elkaar zo veel mogelijk te steunen en helpen in noodsituaties.
Medische begeleiding

Gezond en fit het evenement starten en finishen is iets waar je zelf mede verantwoordelijk voor bent. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk. Omdat je gezondheid tijdens het evenement niet onze verantwoordelijkheid maar wél onze zorg is, staat er tijdens het evenement een medisch team paraat voor eerste hulp bij ongelukken.

Het medisch team bestaat onder anderen uit een huisarts, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en masseurs. Tijdens de dagen voorafgaand aan het evenement is er een “medische post” in het zwembadhuis op het park. Hier kan je terecht voor oa medische vragen, massage, etc.

Op de actiedag is post 3 de uitvalsbasis voor het medisch team. Hier zijn ook masseurs aanwezig. Er is ook medische ondersteuning op de top. De arts is mobiel aanwezig op de berg en in bezit van een AED. Daarnaast zijn op de actiedag nog 2 extra AED’s beschikbaar.

Voel je je op welke manier dan ook niet helemaal goed voor, tijdens of na de beklimming, of heb je een kwaal waarvan het handig is dat we het weten, geef het aan! Ons uitgebreide team staat te allen tijde klaar om jullie zo optimaal mogelijk te helpen.

Onder het kopje belangrijke contactgegevens staan de noodnummers en er rijden meerdere motards rond, uitgerust met EHBO-spullen.

Het medische team is direct bereikbaar via Raymond Arnold (huisarts): +31 6 53512660

Tijdschema Col-Week

Het schema van ColSensation 2022 wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

(klik op afbeelding voor grotere weergave)

Tijdschema Actiedag

Het schema van ColSensation 2022 wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

(klik op afbeelding voor grotere weergave)

Shifts diner woensdag en donderdag

Bekijk hier de indeling voor de shifts voor het avondeten op woensdag en donderdag. De lijsten zijn alfabetisch gesorteerd. (klik op de afbeelding voor het volledige overzicht)

Deze lijsten volgen in de weken voorafgaand aan het evenement

Informatie voor supporters

Onze deelnemers kunnen je support goed gebruiken!

Supporters kunnen langs de gehele route de deelnemers aanmoedigen, maar Chalet Reynard heeft de voorkeur van de organisatie.

Maak zoveel mogelijk gebruik van het georganiseerd busvervoer van het park naar de berg. Er vertrekt op vrijdagochtend 9.00 uur een bus voor supporters van het park naar Chalet Reynard.

Tussen Chalet Reynard en de top rijdt onze pendeldienst het (T)Op en neertje. Maak hier gebruik van als je naar de top wilt. De top zelf is autovrij en vlak onder de top zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kom je met eigen vervoer naar de berg. Weet dan dat je je auto niet onbeheerd achter kunt laten op de parkeerplaats bij Reynard. Dit in verband met de noodzaak tot het eventueel vrijmaken van de parkeerplaats voor het landen van een traumahelikopter.

Probeer zoveel mogelijk te carpoolen en ga beslist niet naast de deelnemers rijden! Parkeer je auto van de weg af (niet half op de weg) als je iemand wilt aanmoedigen.

Het is niet toegestaan spandoeken op te hangen aan bomen of struiken of woorden / aanmoedigingen op de weg te spuiten.

De Col-week

Busvervoer

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Busvervoer Nederland – Frankrijk

Vanuit Nederland wordt georganiseerd busvervoer aangeboden. Op Dinsdag 14 september om 21:30u verzamelen we op Sportpark Vierhoeven voor vertrek naar Aubignan. Meld je bij de busbegeleiders, te herkennen aan de oranje ColSensationkleding. LET OP: je bent zelf verantwoordelijk voor de tijdige aanwezigheid. De bus wacht niet, dus zorg dat je op tijd bent! Om 22:30u zullen de bussen vertrekken naar Frankrijk. Woensdag 15 september komen de bussen tussen 13:00u en 14:00u aan op onze accommodatie in Aubignan. Het is ons goed gebruik dat de bussen verwelkomt worden door alle reeds aanwezige col-gangers. Op zaterdagochtend om 10.00 uur rijden de bussen weer terug naar Nederland. Als jij (en/of je fiets) met de bus meegaat, dan ontvang je een aparte mail met extra informatie.

Busvervoer Actiedag

Op vrijdagochtend om 5.30 uur rijdt de eerste bus van het park in Aubignan naar onze startlocatie vlak buiten Bedoin. We delen elke deelnemer in voor het busvervoer naar Bedoín, tenzij je anders hebt aangegeven bij je inschrijving. Het is ook mogelijk om ’s ochtends in een georganiseerde groep vanaf het park te starten. Deze groep start ongeveer rond 5.15/5.30 uur.

Het uiteindelijke startschema met de vertrektijden wordt op woensdagavond gepubliceerd bij de Hospitality Corner in de Col-tent. Mocht je graag van starttijd willen wisselen of ga je niet met de bus mee, dan kan dit aangevraagd cq doorgegeven worden op twee vaste tijdstippen bij de Hospitality Corner, namelijk:

 • Woensdag 15 sept. tussen 18:00u en 18:45u;
 • Donderdag 16 sept. tussen 10:00 en 11:00u.

Donderdag na 13:30u zullen de definitieve lijsten in te zien zijn bij de Hospitality Corner. Deze lijsten wijzigen wij niet meer.

Inchecken en extra nachten

Inchecken gebeurt dit jaar in het zwembadhuis bij aankomst. Medewerkers van het park zullen bij aankomst de “Pass Sanitaire” controleren. Je bent verplicht deze check eerst te doen, voordat je je sleutels kunt halen.
Per appartement worden daarna de sleutels uitgereikt door de organisatie. Bij teams vragen wij om 1 persoon per team die de sleutels ophaalt voor het hele team.

Reis je op eigen gelegenheid en kom je op een andere dag aan, dan kan je inchecken tussen 15:00 uur en 18:00 uur bij de receptie van het park.

Extra nachten
De betaling van de extra nachten die je via de organisatie hebt geboekt dient voldaan te worden aan de receptie van het park.

Briefings

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

In voorbereiding op de actiedag zijn er op woensdag en donderdag verschillende briefings

Woensdag

 • 17:00u Briefing Motards
 • 17:45u Briefing deelnemers en motards MTB-route

Donderdag

 • 9:00 u Briefing medisch team
 • 11:00u Briefing voor alle vrijwilligers
 • 12:00u Briefing voor de postverantwoordelijken
 • 12:00u Briefing top-vrijwilligers
 • 16.00u Algemene briefing voor alle deelnemers, vrijwilligers en supporters. Tijdens deze briefing krijg je de laatste informatie over de actiedag, de laatste weersvoorspellingen en we staan op bijzondere wijze stil bij waar we het allemaal voor doen.

Alle briefings vinden plaats in of rond de Col-tent

Laden fietsen voor de actiedag

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Donderdag 15:00 – 15:45 uur

Ben je ingedeeld in één van de eerste bussen op de actiedag, dan laden we je fiets al op donderdag. Op donderdag tussen 15:00u en 15:45u kun je jouw fiets inleveren bij de bussen bij de ingang van het park. De lijsten met bus-indelingen zijn vanaf woensdagavond beschikbaar bij de Hospitality Corner. Vertrek je met de 2e of 3e bus op de actiedag, dan wordt je fiets pas geladen vlak voor vertrek op het park.

Zwembadhuis: Inzamelen deelnemerstassen

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Donderdag 14:00 – 15:45 uur

Op donderdag tussen 14:00u en 15:45u kun je je deelnemerstas inleveren bij het zwembadhuis. Wij zorgen vervolgens dat jouw deelnemerstas de volgende dag op de top aanwezig is. Gebruik je tas om hier wat warme kleding, een fiets- of windjackje en eventueel wat extra eten en drinken in te doen. Pak echter alleen het hoogst noodzakelijke in. Zorg dat je het naamlabel goed aan je tas bevestigt.

(Groeps)foto's en PR

Foto’s en film

Tijdens het evenement zullen er op verschillende plekken foto’s en filmmateriaal gemaakt worden door Digi-Video en onze fotografen. Na afloop van het evenement zijn de foto’s te vinden via onze website. Deze foto’s zullen na het evenement ook gebruikt worden in de PR voor het nieuwe evenement. 

Groeps- en teamfoto’s 

Op donderdag om 18:00u aansluitend aan de briefing, maken we een groepsfoto. Zorg dus dat je jouw ColSensationshirt aan hebt. Daarnaast is er gelegenheid voor het maken van een foto met je teamgenoten, vrienden en/of familie.

Facebook en Twitter 

Wil je tijdens het evenement updates plaatsen op social media? Leuk! Gebruik dan de hashtag #ColSensation. De organisatie plaatst gedurende de Col-week en actiedag regelmatig updates op social media, zodat ook het thuisfront mee kan genieten van ColSensation 2021. Zorg dus dat ze ons volgen op Facebook en Instagram!

Alles over eten en drinken

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Diner

We eten dit jaar in shifts. Zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijkertijd op dezelfde plek zijn. De shifts worden ingedeeld op basis van teams en huisjes. Zit je op dag 1 in de vroege shift, dan zit je op dag 2 in de late shift (en andersom). De indeling vind je [hier, schema wordt later ingevoegd]

 • Shift 1: 17.30 uur – 18.30 uur
 • Shift 2: 18.45 uur – 19.45 uur

Voor de rij in de tent voor het buffet is een mondkapje verplicht en bewaar je een meter afstand tot de mensen om je heen. Je mag je eten natuurlijk ook eventueel bij je huisje opeten. Op beide avonden is dit een uitgebreid buffet, bereid door Fons Dekkers Catering.

Bar

Op woensdagavond is er na het diner gelegenheid tot ontspanning, onder het genot van wat sfeermuziek en een drankje lekker bijkletsen met alle Col-gangers. We hebben dit jaar een groter buitenterras. In de tent zijn enkel zitplaatsen. De bar sluit op woensdag om 00.00 uur.

De donderdag sluiten we vroeg af (rond 20.45 uur / 21.00 uur), om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag. We vragen iedereen om na 22.00 uur rustig te zijn op het park, zodat iedereen zichzelf goed kan voorbereiden op de volgende dag.

Col-ontbijt

Op donderdagochtend kan je genieten van een heerlijk Col-ontbijt. Daarnaast delen we deze ochtend de Col-krant uit. In tegenstelling tot voorgaande jaren, brengen we dit jaar het Col-ontbijt aan huis. Het ontbijt bestaat uit een stokbroodje en een eitje. Het is voor sommigen wellicht geen volledige maaltijd. Zorg dus dat je zelf ook het nodige in huis hebt.

Het Col-ontbijt zal uitgereikt worden op donderdagochtend tussen 8.00 – 9.00 uur.

BBQ

Op vrijdag organiseren we traditiegetrouw na de actiedag een BBQ. De BBQ start om 18.00 uur. Volg hierbij goed de aanwijzigingen van onze vrijwilligers op. Zij leiden onder andere de rijen in goede banen. De BBQ wordt op 20.30 uur afgesloten. Daarna zullen we langzaam overgaan tot de bekendmaking van het eindbedrag en een col-lectief proostmoment (vanaf 21.30 uur)

Eten & Drinken tijdens de actiedag

 • Ga niet experimenteren, dus eet geen dingen die je normaal ook niet eet. Koolhydraten kunnen zeker geen kwaad (pasta);
 • Luister goed naar je lichaam, stop op tijd om even te rusten, eet op tijd, drink voldoende (nog voordat je dorst krijgt). Zorg zelf voor eventuele energiedrankjes of een energiereep;
 • De organisatie faciliteert op de bergposten in bananen, krentenbollen en water. Zorg echter dat je zelf ook voldoende eten meeneemt voor onderweg;
 • Neem je pinpas of contant geld mee voor eventueel iets te eten en/of te drinken bij het restaurant bij Reynard.

Je beklimming

Startlocatie

Startlocatie

Alle deelnemers worden met de bus naar onze startlocatie gebracht. Deze bevindt zich buiten Bedoin, op de kruising Chemin des Granges en Rte du Mont Ventoux. Hier hebben we plek om de bussen te parkeren en zijn we niemand in de omgeving tot last. Wil je je beklimming vanaf de startstreep in Bedoin starten of rij je de MTB-route, dan rijd je eerst terug richting Bedoin en start vervolgens je beklimming.

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Coronacheck

Bij de startlocatie doen we een verplichte check of je een geldig coronabewijs hebt voor de actiedag (zie coronamaatregelen). Alle deelnemers (ook als je op eigen gelegenheid start) zijn verplicht langs de startlocatie te komen voor deze check.

Vertrek naar Bedoin

Deze informatie wordt in de weken voorafgaand aan het evenement bijgewerkt

Busvervoer Actiedag

Op vrijdagochtend om 5.30 uur rijdt de eerste bus van het park in Aubignan naar onze startlocatie vlak buiten Bedoin. We delen elke deelnemer in voor het busvervoer naar Bedoín, tenzij je anders hebt aangegeven bij je inschrijving.

Het uiteindelijke startschema met de vertrektijden wordt op woensdagavond gepubliceerd bij de Hospitality Corner in de Col-tent. Mocht je graag van starttijd willen wisselen of ga je niet met de bus mee, dan kan dit aangevraagd cq doorgegeven worden op twee vaste tijdstippen bij de Hospitality Corner, namelijk:

 • Woensdag 15 sept. tussen 18:00u en 18:45u;
 • Donderdag 16 sept. tussen 10:00 en 11:00u.

Donderdag na 13:30u zullen de definitieve lijsten in te zien zijn bij de Hospitality Corner. Deze lijsten wijzigen wij niet meer.

Vertrek met de fiets vanaf park

Het is ook mogelijk om ’s ochtends in een georganiseerde groep vanaf het park te starten. Deze groep start om 5.00 uur.

Vertrek op eigen gelegenheid

Wanneer je op eigen gelegenheid vertrekt is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken:

 • De bussen vanaf Reynard of pendelbusjes rijden niet via Bedoin terug. Wanneer je zelf met de auto naar Bedoin reist, zal je er zelf voor moeten zorgen dat je terug bij je auto komt.

We zijn te gast in de gemeente Bédoin. Met z’n allen zorgen we ervoor dat we als nette gast bekend blijven staan. Zorg bij de start dat je niet te luidruchtig bent en dat je afval weggooit in de vuilnisbakken, die aanwezig zijn op onze posten

Wandelen / Hardlopen

De wandelaars en hardlopers vertrekken vanaf de startlocatie buiten Bedoin en lopen in verband met snel afdalend verkeer rechts van de weg.

Veiligheid

Vertrek je voor 7.00 uur ’s ochtends dan ben je verplicht verlichting te dragen, zowel voor als achter. Zonder verlichting mag je niet voor 7.00 uur starten. Het is erg donker op de wegen van de Mont Ventoux

De openbare weg vanuit Bedoin naar de top is goed te belopen. Let goed op tegemoetkomend verkeer, zowel auto’s als afdalende fietsers. Loop in je eigen tempo, daarmee voorkom je blessures.

In verband met het grote snelheidsverschil en zichtbaarheid in onoverzichtelijke bochten lopen de hardlopers en ook de wandelaars deze dag rechts van de weg. Wandelaars en hardlopers hoeven niet af te dalen als ze op de top zijn aangekomen. Met ons (T)Op en Neertje worden alle wandelaars en hardlopers terug naar Chalet Reynard gebracht. Hier kan je wachten tot een van de touringcars terugrijdt naar het park.

Voorbereiding

Zorg voor voldoende laagjes winddichte kleding. De Kale Berg is beroemd om de (koude) wind, met name op het laatste stuk van Reynard tot de top. Ook kan het erg vochtig zijn wanneer je door het bos loopt in het midden van het traject. Kortom, houd rekening met wisselende temperaturen. Er is al gauw een temperatuurverschil van 14 graden tussen dal en top.

Vergeet je zelf niet in te smeren met zonnebrand en deet. De zon kan flink branden op de berg. Zeker tussen Reynard en de top. In het bos kan je daarentegen vooral last van hebben van muggen en horzels.

Onze bergposten voorzien in krentenbollen, bananen en water, maar zorg dat je zelf ook voldoende eten en drinken bij je hebt voor onderweg!

Fietsen

De fietsers starten vanaf de startlocatie vlak buiten Bedoin. Fiets je 1 keer dan beklim je de berg langs de Bedoin-kant. Fiets je de berg 2 keer, dan beklim je de berg eerst via Bedoin. Daarna heb je de keuze om Sault of Malaucene te doen. Fiets je 3 keer, dan is de verplichte volgorde Bedoin – Malaucene – Sault.

Veiligheid

Vertrek je voor 7.00 uur ’s ochtends dan ben je verplicht verlichting te dragen, zowel voor als achter. Zonder verlichting mag je niet starten. Het is erg donker op de wegen van de Mont Ventoux.

Blijf tijdens het beklimmen en afdalen van de Mont Ventoux strikt rechts aan de kant van de weg. Het is een openbare weg, waar ook auto’s, busjes en motoren rijden.

Daal af met een snelheid die je aankunt. In ieder geval is afdalen met meer dan 45km/u niet toegestaan. Houdt afstand met het afdalen, en ga in verband met de veiligheid niet naast elkaar rijden.

We gaan er vanuit dat fietsers zoveel mogelijk zelf afdalen richting het park. Vanaf Reynard is dit zo’n 30 km. Als je niet durft af te dalen, kan er gebruik gemaakt worden van het (T)Op en Neertje. Je wordt dan (met fiets) afgezet bij Reynard. Vanaf deze plek kan je alsnog afdalen samen met anderen of met de touringcar naar beneden gebracht worden.

Het dragen van een (vastgegespte!) helm is verplicht.

Voorbereiding

Zorg dat je voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden (windjackje, been-/armstukken, etc). De Kale Berg is beroemd om de (koude) wind, met name op het laatste stuk van Reynard tot de top. Ook kan het erg vochtig zijn wanneer je door het bos fietst in het midden van het traject. Kortom, houd rekening met wisselende temperaturen. Er is al gauw een temperatuurverschil van 14 graden tussen dal en top.

Vergeet je zelf niet in te smeren met zonnebrand en deet. De zon kan flink branden op de berg. Zeker tussen Reynard en de top. In het bos kan je daarentegen vooral last van hebben van muggen en horzels.

Onze bergposten voorzien in krentenbollen, bananen en water, maar zorg dat je zelf ook voldoende eten en drinken (energiedrank, repen, etc) bij je hebt voor onderweg!

Combinatie van lopen en fietsen

Wanneer je een combinatie van (hard)lopen en fietsen doet, vertrek je (hard)lopend vanaf de startlocatie buiten Bedoin.

Na je beklimming word met het “(T)op en neertje” van de top teruggebracht naar Reynard. Daar staat je fiets klaar, waarmee je dan je afdaling kunt voltooien. Vanaf daar kun je beginnen aan de klim per fiets.

Overige relevante informatie vind je onder de kopjes “wandelen/hardlopen” en “fietsen”.

Mountainbike

De mbt’ers starten vanaf de startlocatie vlak buiten Bedoin. Voor de beklimming van de mountainbikeroute rijd je eerst een stuk richting Bedoin (ong. 1,4 km). Na de bezinepomp sla je rechtsaf.

Veiligheid

Vertrek je voor 7.00 uur ’s ochtends dan ben je verplicht verlichting te dragen, zowel voor als achter. Zonder verlichting mag je niet starten. Het is erg donker op de mtb-paden van de Mont Ventoux.

Daal af met een snelheid die je aankunt. In ieder geval is afdalen met meer dan 45km/u niet toegestaan. Houdt afstand met het afdalen, en ga in verband met de veiligheid niet naast elkaar rijden.

We gaan er vanuit dat fietsers zoveel mogelijk zelf afdalen richting het park. Vanaf Reynard is dit zo’n 30 km. Als je niet durft af te dalen, kan er gebruik gemaakt worden van het (T)Op en Neertje. Je wordt dan (met fiets) afgezet bij Reynard. Vanaf deze plek kan je alsnog afdalen samen met anderen of met de touringcar naar beneden gebracht worden.

Het dragen van een (vastgegespte!) helm is verplicht.

Voorbereiding

Zorg dat je voorbereid bent op wisselende weersomstandigheden (windjackje, been-/armstukken, etc). De Kale Berg is beroemd om de (koude) wind, met name op het laatste stuk van Reynard tot de top. Ook kan het erg vochtig zijn op het onderste deel van de mtb-route. Kortom, houd rekening met wisselende temperaturen. Er is al gauw een temperatuurverschil van 14 graden tussen dal en top.

Vergeet je zelf niet in te smeren met zonnebrand en deet. De zon kan flink branden op de berg. Zeker tussen Reynard en de top. In het bos kan je daarentegen vooral last van hebben van muggen en horzels.

Er rijden 2 motards (off road) op de mtb-routes. Zij kunnen je voorzien van krentenbollen, bananen en water. Zorg echter dat je zelf ook voldoende eten en drinken (energiedrank, water, repen, etc) bij je hebt voor onderweg!

Cinglé

De fietsers starten vanaf de startlocatie vlak buiten Bedoin. Fiets je de Cinglé dan is de verplichte volgorde Bedoin – Malaucene – Sault.

Je wordt ingedeeld in de eerste bussen van de dag (vertrek 5.30). Het is ook mogelijk om ’s ochtends in een georganiseerde groep vanaf het park te starten. Zo begin je opgewarmd aan je beklimming van de Mont Ventoux. Deze groep start ongeveer rond 5.15/5.30 uur.

Wil je een Cinglé kaart laten afstempelen, dan kan dit op de volgende locaties:

 • Top Mont Ventoux: Winkeltje (stempelautomaat);
 • Bédoin: Lokale middenstand (niet bij de fietsenwinkel)
 • Malaucène: Bakker (aan start beklimming);
 • Sault: VVV-kantoor.

Overige relevante informatie voor fietsers vind je onder het kopje “fietsers”.

Bergposten

Op de route vanaf Bedoin zijn door de organisatie bergposten ingericht. Naast een bemoedigd schouderklopje vind je hier ook water, bananen en krentenbollen. Zorg dat je eventueel afval achterlaat in een vuilniszak bij de bergposten. Laat geen afval op de berg achter! Op de kant van Sault en Malaucène zijn enkel mobiele posten. 

Post 1 – Begin van het bos 6,9 km Bevoorradingspost
Post 2 – Midden in het bos 10,4 km Bevoorradingspost
Post 3 – Net boven Reynard

 

14,8 km Iets voorbij Chalet Reynard bevindt zich het centrale punt van ColSensation. Hier is tevens de hoofdpost van ons medisch team. Daar is o.a. een arts aanwezig, een fysiotherapeut en masseurs. Bij Chalet Reynard zelf is een restaurant en zijn toiletten aanwezig (denk aan contant geld!)
Post 4 – Het maanlandschap 18,6 km Bevoorradingspost
Post 5 – Op de top 21 km Bevoorradingspost en medische assistentie
Mobiele posten

 

  Daarnaast zijn er mobiele posten en motards (zowel op de MTB-route als op de verharde routes (zowel Bédoin, Malaucène als Sault). Ook zij zijn uitgerust met water, krentenbollen en bananen.

Voorbereiding

Paklijst

We hebben een lijst voor je opgesteld, met spullen die je zeker niet moet vergeten:

 • Coronabewijs (via Corona Check App en/of AntiCovid App (Frans)
 • Mondkapjes (verplicht in de Col-tent en diverse openbare gelegenheden in Frankrijk)
 • Fiets-/loopkleding. Wees voorbereid op alle weertypen! Warm, koud, nat. Vergeet je ColSensation-shirt natuurlijk niet!
 • Gewone kleding voor ’s avonds
 • Energiedrankjes en -repen
 • Deet (minimaal 30%)
 • Zonnebrandcrème en overige toiletartikelen
 • Verlichting en reflecterend hesje (goede lampen zodat je in het donker goed de weg ziet). Voor- en achterlicht verplicht bij vertrek in het donker.
 • Fietshelm (verplicht)
 • Wanneer je zelf naar Frankrijk rijdt, denk dan aan alcoholtesters en hesjes voor in de auto. Deze zijn verplicht in Frankrijk
 • Bewijs van je zorgverzekering;
 • ID-kaart of paspoort;
 • Reis- en materiaalverzekering;
 • Extra sluitspelden voor de rugnummers
 • Voor vrijwilligers: evt een campingstoeltje om mee te nemen naar de bergpost waar je tijdens de actiedag staat
Kleding

Je Col-Shirt

Je bent als deelnemer verplicht op de actiedag je Col-shirt te dragen. Naast dat het er mooi uitziet op de foto’s, is het ook verplicht vanwege de veiligheid. Onze deelnemers zijn zo goed herkenbaar voor organisatie, motards en medische vrijwilligers.

Tips voor fietsers

Het is verstandig om kleding mee te nemen voor verschillende weersomstandigheden. Er is een behoorlijk temperatuurverschil met het dal en de top. Als de zon schijnt en het is heerlijk warm in het dal, kan het op de top erg koud zijn. Afdalen vanaf een koude top kan onderkoelingsverschijnselen tot gevolg hebben. Het is daarom verstandig om een windjack, arm- en beenstukken, en eventueel handschoenen mee te nemen. Om je te kleden tegen de regen wordt geadviseerd een ademend regenjack mee te nemen. Je kunt dit eventueel in je toptas doen en mee laten nemen door de organisatie naar de top.

Als je bijvoorbeeld ervoor kiest om rond de middag de berg nogmaals te beklimmen, is het mogelijk dat het in het dal behoorlijk warm is. Begin dan rustig aan, en laat je lichaam wennen aan de warmte. 

Mochten er extreme weersomstandigheden zijn die jullie veiligheid in gevaar brengt, dan zal de organisatie maatregelen nemen en jullie hiervan op de hoogte stellen. 

Tips voor wandelaars

Het belangrijkste kledingstuk om goed boven te komen, zijn je schoenen! Zorg dus dat je goede schoenen hebt om de Mont Ventoux mee te beklimmen. 

Voor de wandelaars geldt ook dat ze te maken krijgen met wisselende omstandigheden. Naast het Col-shirt adviseren wij daarom een lange (afrits) broek, een sneldrogend shirt, een (winddicht) fleecevest en een waterdichte bovenlaag mee te nemen. Mocht het onverhoopt regenen, neem dan zeker ook een paar droge sokken mee voor onderweg om blaren te voorkomen.

Voeding en drinken

Eten & Drinken tijdens de actiedag

 • Ga niet experimenteren, dus eet geen dingen die je normaal ook niet eet. Koolhydraten kunnen zeker geen kwaad (pasta);
 • Luister goed naar je lichaam, stop op tijd om even te rusten, eet op tijd, drink voldoende (nog voordat je dorst krijgt). Zorg zelf voor eventuele energiedrankjes of een energiereep;
 • De organisatie faciliteert op de bergposten in bananen, krentenbollen en water. Zorg echter dat je zelf ook voldoende eten meeneemt voor onderweg;
 • Neem je pinpas of contant geld mee voor eventueel iets te eten en/of te drinken bij het restaurant bij Reynard.
 • Bekijk op je gemak nog eens het filmpje met tips over eten en drinken
Rijwielverzorging en materialen

De Mont Ventoux op (en er weer af) fietsen is geen gemakkelijke opgave. Naast je lichamelijke conditie is het materiaal zeker zo belangrijk. Zijn de banden in orde? Functioneren remmen naar behoren? Heb je het juiste verzet? Is de ketting voldoende belastbaar? Laat je fiets voor vertrek nog even goed nakijken door een fietsenmaker.

Op het evenement zelf is geen bikefitter aanwezig. Wel hebben we, voor het geval dat, fietsmaterialen bij ons. Zorg echter dat je zelf ook een reparatiesetje bij je hebt, mocht je een lekke band krijgen! Voorkom problemen tijdens je beklimming of tijdens het afdalen. Zorg dat je zeker weet dat je veilig op weg bent!