Laden...
sluiten
Aan wie wil je doneren?
Foutmelding
Doneer aan een deelnemer
Doneer aan een team
Algemene donatie
Volgende stap
Doneren aan ColSensation
Selecteer een bedrag (in €)
  • € 5,00
  • € 10,00
  • € 15,00
  • € 20,00
  • € 50,00
€ 
15 September 2023

Coronamaatregelen

Voor de Col-week in Frankrijk hebben we een coronaprotocol uitgewerkt. Dit is nodig om een veilig en verantwoord evenement te kunnen organiseren voor ons allemaal. Daarbij proberen we natuurlijk de sfeer en beleving van het evenement niet tekort te doen. Het zal echter wat anders worden dan voorgaande jaren. Lees de maatregelen voor vertrek goed door!

De reis naar Frankrijk

Voor de reis naar Frankrijk (en dus ook verplicht bij busreis) geldt dat je een coronabewijs (Digitale Corona Certificaat – DCC) via CoronaCheck App moet hebben ((het gele boekje wordt niet overal geaccepteerd)), waarbij je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

Daarnaast moet iedereen die Frankrijk inreist een getekende erewoordverklaring kunnen overhandigen. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar.

Aankomst op het park

Bij aankomst op het park is een Pass Sanitaire / Coronabewijs verplicht. Deze wordt eenmalig gecheckt bij aankomst op het park. Voor de Pass Sanitaire kan je ook de Corona Check App gebruiken. De voorwaarden voor toegang tot het vakantiepark lijken op bovenstaande voorwaarden, maar er zijn een paar verschillen:

Verblijf op het park

Zoals aangegeven wordt de Pass Sanitaire eenmalig gecontroleerd bij aankomst op het park.

Mondkapjes
Op het park geldt daarnaast een mondkapjesplicht voor algemene binnenruimtes, zoals het zwembadhuis en ook de ColSensation-tent. In de tent geldt: een mondkapje op als je rondloopt. Hij mag af als je gaat zitten of eten. Op het terras rondom de tent hoeft het mondkapje niet gedragen te worden, maar houd wel afstand en respecteer de ander.

Dineren op woensdag en donderdag
Het dineren op woensdag en donderdag zal gedaan worden in 2 shifts. De shifts worden ingedeeld op basis van huisjesnummers. Zit je op dag 1 in de vroege shift, dan zit je op dag 2 in de late shift (en andersom). De tijden van de shifts maken we later bekend. Voor de rij in de tent voor het buffet geldt mondkapje op en een meter afstand bewaren. Je mag je eten natuurlijk ook eventueel bij je huisje opeten. Zie meer info bij “Alles over eten en drinken”.

Borrelen op woensdag en donderdag
Op woensdag en donderdag is er ’s middags en ’s avonds na het eten gelegenheid om te borrelen bij de Col-tent. In de tent zijn enkel zitplaatsen beschikbaar. Buiten op het terras zijn zit- en staanplaatsen. Er is een binnen- en “buiten”bar, zodat we de drukte rondom de bar beter kunnen beheersen. Houd in de rij afstand tot elkaar. Sta je binnen in de rij, zet dan je mondkapje op.

Briefing op donderdag
Op donderdagmiddag hebben we traditiegetrouw onze grote briefing buiten de tent. Zo ook dit jaar. We zorgen in de opzet van het terrein dat er voldoende afstand gehouden kan worden en vragen iedereen om dat ook te respecteren. Vind je het prettig, dan staat het je natuurlijk vrij ook hier een mondkapje te dragen.

Vrijdag – Actiedag

Voor de actiedag geldt dat iedereen in bezit moet zijn van een geldige Pass Sanitaire / Coronabewijs. Deze wordt door de organisatie gecontroleerd bij het startpunt vlak buiten Bedoin. Elke deelnemer is verplicht hier langs te komen, ook als je start op eigen gelegenheid. Dit betekent dat je op vrijdag dus kunt aantonen dat je voldoet aan onderstaande voorwaarden. In het kort

Je moet altijd kunnen laten zien (aan ons, maar eventueel ook aan de Franse autoriteiten). Neem daarom op de actiedag je telefoon en ID-bewijs mee.

Mondkapjes
In de bussen van en naar het park en pendelbusjes op de berg geldt op de actiedag een mondkapjesplicht. Ook voor de aanwezige restaurants (Reynard en vlak onder top) geldt dat een mondkapje binnen verplicht is.

Afstand houden op de posten
Respecteer op de posten een meter afstand tot de mensen om je heen. Onze vrijwilligers kunnen je verzoeken om niet te lang op de post te blijven als het te druk wordt.

Aanwezigheid op de top
We begrijpen dat de top van de Mont Ventoux een magische plek is, waar je het liefst de hele dag wilt verblijven. Ook hier moeten we echter zorgen dat de situatie veilig en verantwoord blijft. Dit betekent dat we de tijd die je op de top mag doorbrengen beperken tot 15 minuten. daarna wordt je verzocht af te dalen richting het restaurant onder de top, mee te gaan met het pendelbusje of af te dalen met de fiets naar Reynard.

BBQ en bekendmaking eindbedrag
De BBQ begint dit jaar al om 18.00u. De vrijwilligers zullen aanwijzingen geven voor het vormen van de rijen. Volg deze aanwijzigen op. Houd in de rijen afstand tot de mensen om je heen.

Om 21.30 uur zullen we beginnen met de bekendmaking van het eindbedrag. Dit zal op het terrein buiten de tent plaatsvinden. Vanwege de coronamaatregelen helaas dit jaar geen groots feest waar volop gedanst kan worden tot in de late uurtjes. De bekendmaking van het eindbedrag doen we in de vorm van een feestelijk, col-lectief proostmoment. Daarna is er natuurlijk nog gelegenheid tot het drinken van een drankje en volop nagenieten van de dag!

Terugreis naar Nederland

Voor de terugreis naar Nederland (dus ook verplicht voor de busreis) moet je weer een geldig coronabewijs hebben. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden

Testen / Testlocatie
Voor degenen die op vrijdag voor deelname aan het evenement en/of op zaterdag voor de terugreis naar Nederland een geldig testbewijs moeten overhandigen, geldt dat zij op donderdagmiddag een test moeten gaan doen in Carpentras (dichtstbijzijnde testlocatie).
Omdat de uitslag van een PCR-test te lang op zich laat wachten voor de actiedag op vrijdag zal dit een Antigeentest zijn. Deze is echter niet meer geldig op zaterdag voor de terugreis naar Nederland.
Reis je op zaterdag terug naar Nederland, dan zal je op datzelfde moment op donderdag ook een PCR-test moeten doen. Deze is 48 uur geldig.
Kinderen tussen de 12 en 17 jaar hebben dus wel een geldig testbewijs nodig voor de terugreis naar Nederland!
Het staat je vrij op eigen gelegenheid de testlocatie te bezoeken. De organisatie faciliteert op donderdagmiddag ook (gezamenlijk) vervoer naar de testlocatie in Carpentras. De kosten (€25,- per test via aangegeven locatie) voor de testen zijn op eigen rekening.

Wat te doen bij klachten en/of een positieve test

Wanneer je tijdens de Col-week klachten krijgt, die passen bij corona, dan blijf je in je huisje. Informeer onze huisarts en laat je testen op corona bij een testlocatie (let op, dit is een andere testlocatie dan de locatie waar de test voor de actiedag gedaan kan worden). Bij een positieve testuitslag blijf je in quarantaine in je huisje. Na 5 dagen laat je je opnieuw testen. Als de test dan negatief is, mag je uit quarantaine. Is de test positief dan blijf je in quarantaine tot de 10e dag.

Huisgenoten van een positief getest persoon hoeven niet in quarantaine als zij “beschermd” zijn. Dat wil zeggen; volledig gevaccineerd of je hebt het afgelopen half jaar corona gehad. Wel vragen we je om te testen met een sneltest.

Ben je huisgenoot van een positief getest persoon en ben je niet beschermd, dan ga je in quarantaine en laat je je op de 5e dag testen. Is de testuitslag negatief, dan mag je na 5 dagen uit quarantaine. Is de uitslag positief, dan blijf je in quarantaine tot de 10e dag.

Deel dit artikel